fbpx
Πρόγραμμα ΕΣΠΑ eshop

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ eshop – Ποιοι το δικαιούνται

Έγινε η προδημοσίευση για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ eshop. Το πρόγραμμα θα τρέξει σε μερικές ημέρες και επιδοτεί έως 5.000 ευρώ για αναβάθμιση ή κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος.

-Ως βασικό κριτήριο αξιολόγησης των Υφιστάμενων επιχειρήσεων ορίζεται η μείωση του Κύκλου Εργασιών 4ου τριμήνου 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο Κύκλο Εργασιών 4ου τρίμηνου έτους 2019. Η μείωση πρέπει σε ποσοστό να είναι μεγαλύτερη ή ίση του 20%. Το κριτήριο δεν θα εφαρμοστεί στις Νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Ποιοί δικαιούνται το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ eshop

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται θα πρέπει:

  • να έχουν ΚΥΡΙΑ Δραστηριότητα το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού)
    • –  Υφιστάμενες: ημερομηνία απόκτησης του ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΔ έως την 30/9/2019
    • –  Νεοσύστατες: ημερομηνία απόκτησης του ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΔ από 1/10/2019 έως την 7/11/2020

 να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες,

  να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής,

  να έχουν ολοκληρώσει (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) την περίοδο από 18/03/2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης, την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος που θα πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  θα λειτουργεί σε δύο γλώσσες καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive,

  θα συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών.

  θα διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών

  να υποβάλουν μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ.

  το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχει λάβει στο παρελθόν η επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή τη Δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ μέσα σε μία τριετία (τρέχον οικονομικό έτος και τα δύο (2) προηγούμενα οικονομικά έτη) πριν από την ημερομηνία ένταξης της πρότασης.

  να πληρούν τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Καν.1407/2013.

Η mediaspot αναλαμβάνει ολοκληρωμένα τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ eshop. Εφόσον οι παραπάνω απαιτήσεις πληρούνται από την επιχείρησή σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα ενδιαφέροντος εδώ και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.