fbpx
σχεδίαση ιστοσελίδας

Σχεδίαση ιστοσελίδας από το ράφι;

Η σχεδίαση της ιστοσελίδας σας δεν εύκολη υπόθεση, Η παρουσία στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για τις περισσότερες επιχειρήσεις και είναι μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε.

Ακόμη, μια μελέτη από την BIA/Kelsey έδειξε ότι η πλειοψηφία των πελατών, μπαίνουν στο Διαδίκτυο για να αναζητήσουν προϊόντα και υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο. Είτε πουλάτε μέσω του ιστότοπού σας είτε όχι, οι καταναλωτές περιμένουν να σας βρουν στο διαδίκτυο.

Επι του σχεδίου

Γι’αυτό, παράλληλα με την παρουσία, η σχεδίαση ιστοσελίδας, πρέπει να περιλαμβάνει εύκολη πλοήγηση, απλή διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς αν αφορά άμεση πώληση, να είναι βελτιστοποιημένος για κινητά και να έχει καλή εμπειρία για τον χρήστη. Άρα, κανένας ιστότοπος ή ένας κακώς κατασκευασμένος ιστότοπος μπορεί να σημαίνει ότι χάνετε ευκαιρίες πωλήσεων.

Επίσης, για το σχέδιο ιστοσελίδας σας, η Mediaspot προτείνει πάντα wordpress λόγω της ευκολίας του στο χειρισμό από τον τελικό χρήστη, της τεράστιας δυναμικότητας του και της ασύγκριτης υποστήριξης του. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά στο άρθρο αυτό θα επικεντρώσουμε στο παραπάνω.

Σχεδίαση ιστοσελίδας με σχέδιο από το ράφι

Το wordpress είναι η μηχανή πάνω στην οποία θα στηθεί η ιστοσελίδα σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Όμως, τι γίνεται με τη σχεδίαση ιστοσελίδας; Εδώ και χρόνια επικρατεί η λογική των templates. Δηλαδή, ετοιμα σχέδια τα οποία αναπροσαρμόζονται για χρήση ανά πελάτη. Είναι η λεγόμενη λύση “από το ράφι”. Και… μια τέτοια λύση έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Επιπλέον, το πλεονέκτημα που δίνει ένα έτοιμο σχέδιο ιστοσελίδας είναι κυρίως η συνολική εικόνα που θα έχετε από την αρχή για το πως θα δείχνει η σελίδα σας. Σαφώς, ένα template θα σας δώσει την εικόνα του συνόλου της εργασίας.

Τα μειονεκτήματα όμως είναι περισσότερα και σημαντικά. Τα βασικότερα από αυτά είναι

  • Πιθανά προβλήματα συμβατότητας με μελλοντικές αναβαθμίσεις του wordpress. Ουσιαστικά, η μη αναβάθμιση σε νεότερες εκδόσεις δημιουργεί μεγάλα κενά ασφάλειας.
  • Πιθανά προβλήματα SEO. Δηλαδή, αν το template έχει τεράστιο κώδικα και δεν είναι από την αρχή παραμετροποιημένο για SEO, αργότερα οι μηχανές αναζήτησης δε θα σας προσφέρουν καλή θέση κατάταξης. Για να βελτιωθεί αυτό θα χρειαστεί κόπος, χρόνος και χρήματα.
  • Περιορισμός δυνατοτήτων. Δηλαδή, το σχέδιο “από το ράφι” δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα εξυπηρετήσει μετέπειτα ανάγκες που θα προκύψουν. Ακόμη, η προσθήκη δυνατοτήτων, οι αλλαγές σε δομικά του μέρη και η παραμετροποίηση του μπορεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και ακριβά σε κόστος.
  • Μια από τα ίδια. Δηλαδή, το σχέδιο που θα επιλέξετε μπορεί να το επιλέξει οποιοσδήποτε. Η ιστοσελίδα σας δεν αποκλείεται να δείχνει μια αντιγραφή δεκάδων άλλων ιστοσελίδων, ακόμα και αντιγραφή ανταγωνιστή σας!

Πρωτότυπο σχέδιο ιστοσελίδας

Οι κατά παραγγελία ιστότοποι φτιάχνονται αποκλειστικά για τους σκοπούς των συγκεκριμένων επιχειρηματικών σας στόχων. Ο ιστότοπος μπορεί να ακολουθεί τις ανάγκες σας και να εξατομικευτεί με τα πάντα.

Φυσικά, στη Mediaspot, προσφέρουμε προσαρμοσμένη σχεδίαση ιστοσελίδας και ανάπτυξη, μάλιστα τα τελευταία χρόνια κατευθύνουμε τους πελάτες μας σε αυτόν τον τρόπο. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους για το σχέδιο ιστοσελίδας, καταφέρνουμε σε σύντομο χρόνο να δημιουργήσουμε ένα έργο που θα είναι πρωτότυπο, λειτουργικό, εξατομικευμένο, συγκεκριμένο.

Αναλυτικότερα, τα πλεονεκτήματα του χειροποίητου σχεδίου είναι τα εξής

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ SEO

Το SEO μπορεί να ενσωματωθεί από την αρχή της ανάπτυξης με την κατά παραγγελία δημιουργία του ιστότοπου. Και ο κώδικας του ιστότοπου μπορεί να σχεδιαστεί ώστε να λαμβάνει υπόψη παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Από τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας και την ευκολία πλοήγησης έως τη βελτιστοποίηση για κινητά.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

Ο ιστότοπός σας μπορεί να κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται στις μοναδικές, επιχειρηματικές σας απαιτήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε χαρακτηριστικά και συστήματα που χρειάζεστε.

Το σχέδιο ιστοσελίδας θα είναι ευέλικτο. Καθώς η επιχείρησή σας αλλάζει και μεγαλώνει, ο ιστότοπός σας μπορεί να προσαρμοστεί και να αντικατοπτρίζει αυτήν την εξέλιξη. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα σύστημα παραγγελιών που είναι μοναδικό για εσάς και παρέχει μόνο τις πληροφορίες που απαιτούνται.

Οι επιλογές λογισμικού είναι τεράστιες, αλλά ίσως υπάρχουν λειτουργίες που θέλετε τώρα ή στο μέλλον, οι οποίες με ένα έτοιμο σχέδιο ιστοσελίδας δεν είναι δυνατές..

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας και να προσθέσετε αξία στην επιχείρησή σας. Έτσι, θα ξεχωρίσετε με μοναδικές, καινοτόμες βελτιώσεις στην εμπειρία χρήστη.

Εάν ο ανταγωνισμός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο σχέδιο ιστοσελίδας με εσάς, είναι δύσκολο να αποκτήσετε πλεονέκτημα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι ιστοσελίδες κατά παραγγελία είναι πιο ασφαλείς από αυτές με έτοιμα templates.

Δηλαδή, με ένα προσαρμοσμένο σχέδιο ιστοσελίδας, οι προγραμματιστές γνωρίζουν 100% τι περιλαμβάνει ο κώδικας, ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του τι εκτελείται στον ιστότοπο. Δεν υπάρχουν προσθήκες που πιαθνώς περιέχουν ευπάθειες ασφαλείας επειδή δεν αναβαθμίζονται πλέον.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Ένας ιστότοπος κατά παραγγελία είναι η πνευματική σας ιδιοκτησία. Είστε κάτοχος κάτι μοναδικού.

Η mediaspot είναι εδώ για να λύσει κάθε απορία σας. Ακόμα κι αν δείτε ένα template που σας άρεσε, η ομάδα μας μπορεί να δημιουργήσει το σχέδιο ιστοσελίδας στην αισθητική του template αλλά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.