fbpx

Φθηνή Ιστοσελίδα. Οι παγίδες και όσα πρέπει να ξέρετε

Μπορεί μια φθηνή ιστοσελίδα να αποδώσει για την επιχείρηση σας; Εκατοντάδες εταιρείες στο εξωτερικό αλλά κάποιες και στην Ελλάδα, παρέχουν έτοιμα εργαλεία για να μπορέσει κάποιος να έχει μια ιστοσελίδα άμεσα (ακόμα και εντός 24ωρών) με την προοπτική ότι εν τέλει… θα την φτιάξει μόνος του. Αυτή είναι λοιπόν η πρώτη παγίδα. Οι εταιρείες αυτές ουσιαστικά δεν σας παρέχουν μια φθηνή ιστοσελίδα αλλά εργαλεία για να φτιάξετε μόνοι σας την ιστοσελίδα.

φθηνή ιστοσελίδα

Αναρωτηθείτε… Έχετε το χρόνο, τις γνώσεις, την υπομονή και τη διάθεση να ρισκάρετε τόσο την διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησής σας; Στην εποχή μας και ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης, η οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες στο αναζητούν το φθηνό. Δε θα διαφωνήσουμε. Ζούμε όλοι στην ίδια κοινωνία και καταλαβαίνουμε απολύτως τις δυσκολίες. Τις αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά. Όμως όταν πρόκειται για την υπόσταση της επιχείρησής μας, η φθηνή ιστοσελίδα εν τέλει μπορεί να έχει εν τέλει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε. Και όχι δεν θέλουμε να σας τρομάξουμε, άλλωστε εδώ στη Mediaspot δεν πουλάμε τις ιστοσελίδες σε τιμή χρυσού. Οι τιμές μας είναι λογικές και εξαιρετικά συμφέρουσες. Για παράδειγμα μια πλήρης βασική ιστοσελίδα μπορεί να κοστολογηθεί στα 300 ευρώ εφάπαξ τιμή (χωρίς ετήσια συνδρομή – ενοίκιο) και ένα πλήρες καθαρά επαγγελματικό ηλεκτρονικό κατάστημα στα 400 ευρώ. Φυσικά ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη η τιμή σαφώς μπορεί να αυξηθεί (για παράδειγμα με την προσθήκη δεύτερης ή και τρίτης γλώσσας, έξτρα λειτουργιών κτλ).

Ας δούμε ένα παράδειγμα “φθηνής” εταιρείας. Παίρνουμε παράδειγμα τιμής τα 70 ευρώ που θα σας ζητήσουν κάποιοι για να σας παραδώσουν μια ΜΗ ολοκληρωμένη ιστοσελίδα μαζί με το domain και τον server. Σας δίνουν έναν κωδικό για να μπείτε σε ένα τελείως περίπλοκο και άγνωστο περιβάλλον διαχείρισης και σας δίνουν οδηγίες και videos (συνήθως στα αγγλικά) για να κάνετε τη δουλειά μόνη σας. Το μόνο πράγμα που θα βάλουν στη σελίδα σας είναι το λογότυπο σας. Το σχέδιο της σελίδας σας είναι το ίδιο που έχει δοθεί σε δεκάδες ακόμα πελάτες. Η εμπειρία που ακολουθεί είναι εμπειρία πελάτη μας που πριν καιρό εμπιστεύθηκε ανθρώπους που πουλούσαν φθηνές ιστοσελίδες.

Αφού πήρε τον κωδικό του, επι μέρες προσπαθούσε να βρεί πως θα προσθέσει υλικό στο περιβάλλον διαχείρισης. Φυσικά δεν τα κατάφερε. Αν ο πελάτης είχε τόσεις γνώσεις και τόση ευελιξία χρόνου, θα είχε κάνει μόνος του μια ιστοσελίδα εξ αρχής και δε θα αναζητούσε κάποιον να του την φτιάξει.

Στη συνέχεια αναζήτησε βοήθεια από φίλους και γνωστούς. Κατάφεραν να περάσουν κάποιες φωτογραφίες. Θέλαν όμως να περάσουν και κάποια προϊόντα όχι με αυτόματο σύστημα πληρωμής (eshop) απλώς ως λίστα με φωτογραφίες. Επικοινώνησαν με την εταιρεία που τους πούλησε το πακέτο των 70 ευρώ και ζήτησαν οδηγίες. Η απάντηση ήταν ότι η προσθήκη κατηγορίας κοστίζει … 100 ευρώ. Ο πελάτης τους έδωσε 100 ευρώ και με τη βοήθεια γνωστών και πάλι ανέβασε κάποια προϊόντα στην ιστοσελίδα του μέχρι που η ιστοσελίδα του άρχισε να μην ανοίγει κανονικά, να είναι τραγικά αργή και να προσπαθούν να μπούν γνωστοί του που τους είχε παροτρύνει να μπούν, χωρίς επιτυχία. Ο πελάτης επικοινώνησε και πάλι με την εταιρεία εκφράζοντας παράπονα για την ταχύτητα της ιστοσελίδας τους. Η απάντηση “στο οικονομικό πακέτο σας δίνουμε βασικό server φιλοξενίας που δεν σηκώνει μεγάλο όγκο υλικού. Θα πρέπει να αναβαθμίσετε στο επόμενο πακέτο φιλοξενίας με 80 ευρώ”. Ο πελάτης έδωσε τα 80 ευρώ και η διαφορά ταχύτητας που επήλθε, ήταν… σχεδόν μηδενική.

Κράτησε την ιστοσελίδα του στην εταιρεία αυτή για 1 χρόνο όταν χτύπησε το τηλέφωνο του και τον ενημέρωσαν ότι ήρθε η στιγμή να ανανεώσει το πακέτο του, για έναν ακόμη χρόνο. Η τιμή ανανέωσης… 180 ευρώ!

Ας κάνουμε λοιπόν την πρόσθεση: 70 + 100 + 80 = 250 ευρώ για τον πρώτο χρόνο + 180 ευρώ για τον δεύτερο χρόνο = 380 ευρώ.

Με 380 ευρώ σε μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που κυμαίνεται σε μέσα επίπεδα τιμής… ο πελάτης θα είχε εξ αρχής μια σούπερ ιστοσελίδα, χωρίς να κάνει τίποτα, χωρίς να χάσει χρόνο, χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Ο πελάτης αποφάσισε να μην ανανεώσει την “φθηνή ιστοσελίδα” και να πάει σε άλλη εταιρεία. Έτσι επικοινώνησε με εμάς. Για να μπορούμε όμως να φτιάξουμε νέα ιστοσελίδα με το ίδιο όνομα θα έπρεπε να του δώσουν την ιδιοκτησία του ονόματος χώρου (domain). Για μαντέψτε! Η εταιρεία του απάντησε ότι στο πακέτο που είχε το όνομα δεν του ανήκει αλλά μισθώνεται…και η κατοχύρωση του ονόματος είχε γίνει στα δικά τους στοιχεία και όχι στο όνομα του πελάτη!!! Του ζήτησαν ακόμη 100 ευρώ για να του παραδώσουν ιδιοκτησία του ονόματος χώρου! Σημειώστε δε, ότι επί 1 χρόνο με αυτή την ιστοσελίδα, δεν εμφανίστηκε ΠΟΤΕ στα οργανικά αποτελέσματα της google και η ιστοσελίδα του δεν φαίνονταν σωστά σε smartphones και tablets.

Ο πελάτης έχει πλέον μια όμορφη ιστοσελίδα και η μόνη ετήσια επιβάρυνση που έχει είναι να ανανεώνει το όνομα του και τον server φιλοξενίας με 50 ευρώ το χρόνο. Και φυσικά η Mediaspot στην τιμή αυτή δεν δίνει server με περιορισμούς… δίνει server ταχύτατο με ότι πιο σύγχρονο σε χαρακτηριστικά.

Φυσικά και δεν είναι όλες οι εταιρείες που παρέχουν “¨φθηνή ιστοσελίδα” αυτής της συμπεριφοράς… όμως πως μπορείτε να ξέρετε τι σας περιμένει; Πριν πάρετε μια απόφαση για κατασκευή ιστοσελίδας ή eshop… μην μιλήσετε μόνο με όσους διατυμπανίζουν το φθηνό. Μιλήστε με 4-5 εταιρείες που παρέχουν διαφορετικά πακέτα, κάντε σύγκριση και μη ξεχάσετε να ρωτήσετε τι θα σας χρεώσουν αν μετά από ένα διάστημα ζητήσετε μια αλλαγή στην ιστοσελίδα σας και τι θα χρεωθείτε τον δεύτερο χρόνο!!!

Είμαστε εδώ για να λύσουμε κάθε απορία σας. Επικοινωνήστε με τη Mediaspot στο δωρεάν στο 800-848-1418 ή γράψτε μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.